Spring navigation over
Indhold start .
Nyhed01.11.2016

Workshop om nødvendig omhu i tekstilsektoren

Den 31. oktober afholdt Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd en workshop om nødvendig omhu i tekstilsektoren.

Foto: Deltagere på workshop

Workshoppen var arrangeret i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder og Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH).

Workshoppen blev afholdt hos DK Company i Vejle, der holdt oplæg om virksomhedens arbejde med at indarbejde processer for nødvendig omhu i forretningen. Formålet med workshoppen var, at give virksomheder et overblik over internationale CSR-retningslinjer, samt redskaber til at implementere due diligence processer i deres leverandørkæder. Workshoppen var målrettet tekstilsektoren og de problematikker, som er spicifikke for sektoren bl.a. i forhold til leverandørkæden.

Workshoppen bød på teoretisk gennemgang af internationale CSR-retningslinjer, samt konkrete praktiske øvelser, hvor deltagerne fik mulighed for vidensdeling og erfaringsudveksling. Her var bl.a. gennemgang af virksomheders rolle i forhold til mulige krænkelser af internationale CSR retningslinjer, herunder hvordan virksomheder identificerer, forebygger og afhjælper aktuelle og mulige krænkelser på mennesker og miljø (due diligence). Der var også inspiration til, hvordan virksomheder kan udvikle generelle politikker for CSR.

Foto: Oplægsholder foran skærm Foto: Oplægsholder foran skærm