Spring navigation over
Indhold start .
Nyhed10.07.2018

Advokat Thomas Trier Hansen bliver nyt sagkyndigt medlem af MKI

Erhvervsminister Rasmus Jarlov har udpeget Thomas Trier Hansen til nyt sagkyndigt medlem af Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI).

Thomas Trier Hansen er advokat med speciale i bl.a. menneskerettigheder og CSR og rådgiver både danske og udenlandske virksomheder i, hvordan de kan arbejde med at respektere menneskerettighederne. Thomas Trier Hansen har desuden erfaring som dommeren ved Retten i Grønland og som konstitueret dommer ved Østre Landsret.

Thomas Trier Hansen overtager opgaven som sagkyndigt medlem efter Linda Nielsen, Professor., dr. jur. Københavns Universitet, der i juni 2018 blev udpeget til formand for institutionen.

Thomas Trier Hansen udtaler i den forbindelse:

”Jeg ser frem til at være en del af MKI og bidrage til, at MKI også i fremtiden vil kunne sikre, at virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder lever op til kravene for ansvarlig virksomhedsadfærd”.

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd behandler sager om overtrædelser af OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder. Institutionen er OECD's kontaktpunkt i Danmark og skal udbrede kendskabet til retningslinjerne.